De opvang

De kinderen

Met een kleine groep van maximaal 6 kinderen, zijn we net een groot gezin. De kinderen zijn in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Door de kleinschaligheid, kan ik de kinderen voldoende aandacht en verzorging geven. Tegelijkertijd spelen ze met en leren ze van elkaar. 

Ruimtes

De opvang bevind zich in een klein huisje wat middels een gang aan ons woonhuis verbonden is. We verblijven in de gezellige speelruimte, die voorzien is van een open keukentje. Door de schuifpui komen we in de tuin. Via een trap komen we boven in de slaapkamer. Alles overzichtelijk bij elkaar.

Activiteiten

De kinderen kunnen vrij spelen met het speelgoed dat is afgestemd op de leeftijd. We doen ook gezamenlijke activiteiten zoals knutselen, zingen en lezen.  In onze tuin kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Er zijn fietsjes, auto’s, een grote zandbak en vooral heel veel ruimte om te voetballen, door het gras te rollen of bloemen te plukken. We bezoeken ook elke dag onze geiten en konijnen, die ze mogen aaien en voeren.

Voeding

Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond en lekker eten. We eten veel fruit en groenten.
Brood haal ik bij de bakker, omdat dat gewoon het allerlekkerst is. Beleg bestaat o.a. uit jam(die uit zichzelf zoet is), pure pindakaas, hummus en kipfilet.
Daarnaast vinden we het ook lekker om af en toe te genieten van een koekje of ijsje en eten we wel eens een broodje knakworst tussen de middag.

Heeft uw kind een allergie? Dan houden wij hier natuurlijk rekening mee. Waar mogelijk proberen we ervoor te zorgen dat het kind hetzelfde kan eten als de rest. Dus wanneer een kind bijvoorbeeld koemelkallergie heeft, dan krijgt het betreffende kind niet een apart koemelkvrij koekje. Maar we zorgen ervoor dat er een lekker koekje is (al dan niet zelfgebakken) dat geen koemelk bevat en waar we allemaal van kunnen genieten.

Visie

Ik vind het belangrijk om in te zien, dat elk kind uniek is. Ik wil er dan ook voor zorgen dat ze zichzelf hier kunnen zijn, zodat ze zich veilig voelen en kunnen ontwikkelen.